Sanwa MT-4, täyden nopeuden telemetriaradio

Alkusanat

Telemetriaradiomarkkinoita on hallinnut yksinvaltiaana Spektrum, markkinoilla oli myös Nomadio telemetriaradio, joka sittemmin on kadonnut markkinoilta vähin äänin. Nyt Sanwa on lähtenyt myös telemetriaradiomarkkinoille ja julkaisikin ensimmäisen ns. täyden nopeuden telemetriaradion, MT-4:n. Mitä se täyden nopeuden sitten tarkoittaa? Tarkoittanee siis sitä, että kyseinen radio tukee myös FHSS-2 ja FHSS-3 protokollan vastaanottimia, telemetriakäytössä nopeus on kuitenkin vain FHSS tasolla, joka on kuitenkin verrattain nopea kenelle tahansa. Nopeutensa puolesta radio on siis täysiverinen kilparadio.

FHSS = Frequency Hobbing Spread Spectrum -> Wikipedia

Pakkauksen sisältö

Korean pahvilaatikon sisältönä oli, itse radiolähetin (kahva, ratti, radio), vastaanotin RX-461 (FHSS-4T protokolla), kaksi perusservoa (SRM 102Z), paristokotelo, virtakytkin sekä vaihtoehtoinen tukevampi kumiosa lähettimen kahvaan. Lisäksi vielä tietysti telemetria-anturit sekä tarra-arkki. Manuaali/Ohjekirja puuttui, joka ilmeisesti puuttui ensimmäisestä tuotantoerästä. Onneksi se on ladattavissa netistä. Akut ja laturi pitää hankkia erikseen.

Lähetin

Lähetin on koolta erittäin kompakti mutta sopii isompaankin käteen verrattain mukavasti, otetta saa säädettyä mukavasti vaihtoehtoisella kahvaosalla. Tuntumaa voi vielä hienosäätää ratin ja liipaisimen jäykkyydellä. Radio on todella kevyt ja hyvin laadukkaan oloinen. Voit varustaa radion 2S-LiPo akulla ja radio toimii myös neljällä AA-parisolla. Lähettimen ehkä hienoin oivallus on menurulla, jolla kahlataan valikosta toiseen ja käskyt siirtymiseen annetaan painamalla rullaa alaspäin, samaan tapaan kuin Spektrumin DX3-sarjan radioissa. Pieni tovi ehkä menee ennenkuin rullan kanssa pelailuun alkaa tottua. Valikoista taakseppäin kuitenkin palataan erillisellä back/cancel painikkeella. Radiossa on kattavasti säätöjä raskaimmillekkin vaatimuuksille, mainitakseni nyt vaikka 18 mallin muisti, kattavat servojen nopeus, rajoitus, kurvi säädöt, fail-safe, ABS-jarrut, erilaisia mixauksia, kuten kalliokiipeilyyn nelipyöräohjausmoodit. Mukana myös ohjelmoitavissa oleva painike, trimmi ja vipu. Radiosta ei käytännössä puutu mitään säätöä, oli kulkineena melkein mikä tahansa maata pitkin kulkeva laite. Herkku!

Vastaanotin RX-461

Vastaanotin on pieni ja kevyt, huolimatta telemetrialaajennuksesta. Normaalien servoliittimien rinnalle on tuotu rivi liitäntöjä telemetria-antureita varten. Lämpöantureita voi kytkeä kaksi ja kierroslukua varten yksi, tosin lisälämpöanturin joutuu ostamaan erikseen koska paketin mukana tulee vain yksi anturi kumpaakin. Jos antureita ei kytke, on vastarin mukana myös kumitulpat anturiliitäntöjen suojaksi, hieno juttu! Antennijohto on jo tutuksi 2,4Ghz laitteissa tullutta micro-coaxiaalikaapelia, jossa siis itse antenniosa on johdon kuorittu osuus (~42mm). Tällaista antennia ei saa missään nimessä lyhentää tai “mytätä” vastaanotinkoteloon.

Servot SRM 102Z

Paketin mukana tulleet servot edustavat valtavirtaa ja eivät mielestäni sovellu kuin korkeintaan kilpaveneen polttoaineneulan säätöön, nopeutta 0,2 sek/60 ja vääntöä 3,0kg. Mielestäni turha lisäke nostamassa vain radion myyntihintaa. Fiksumpaa olisi laittaa vaikka yksi metallirattainen servo, joka olisi hyvä esim: perus rc-auton ohjaukseen, eli 6-7kg vääntöä ja nopeutta 0,14-0,20 sek/60.

Käyttökokemukset

Radio vie verrattain vähän sähköä, lähetysteho on 100mW. 1700mAh:n Lipo akulla lataus riittää todella pitkään, yleensä ei muista milloin on viimeksi edes aukaissut paristoluukun. Radion tehdassäädöt (ratti ja liipasinjäykkyys) olivat ainakin minulle mieluisat ja sillä oli heti helppo ajaa. Ajoin radiolla yhteensä kolme eri kilpailua, kahdessä eri luokassa, bensakrossia Baja 5B SS:llä ja M8 luokkaa LRP S8 Rebel BX autolla. Radion toiminta oli varmaan ja yhtään käyttöhäiriöitä ei ilmennyt, ei edes yhtään nykäisyä. Tarvittavat säädöt ja trimmit ja miksaukset löytyivät. Mukavuustekijänä vastariakun lataustason ja moottorilämmön näki aina tarvittaessa radion näytöltä, mukava lisä telemetrittömiin radioihin verrattuna. Radio soveltuu täysin myös “hard-core” kilpakäytöön koska se hyväksyyn aisaparikseen FHSS-2 ja FHss-3 vastaanottimet, tällöin toki telemetriasta pitää luopua. Tosin, en kyllä huomannut missään kohtaan, että telemetriavastarin nopeus olisi ollut liian hidas. Mielestäni mukana tulevalla vastaanottimellakin pärjää varmasti paremmin kuin hyvin. Telemetria-antureiden asentamiseksi joutuu käyttämään sekä huomattavasti mielikuvistusta, että näpräysintoa. Työ kyllä kannattaa koska niiden suoltamasta tiedosta on runsaasti iloa, eteenkin lämpöanturista polttomoottorikäytössä ja vastaavasti kierrosluvusta sähköautokäytössä.

Lopuksi

Sanwa MT-4 on erikoinen lisä Sanwan tuotevalikoimaan, se haastaa suoraan isoveljensä M11x radion nopeudessa, että käyttömukavuudessa. Olennaisin ero näiden välillä lienee se, että MT-4:sta ei saa käännettyä vasenkätiseksi. Omasta puolestani suosittelen radiota kennelle tahansa harrastajalle ja/tai kilpailijalle. Siinä on kaikki mitä tarvitset, annan täydet viisi tähteä. Radiota voi kysellä Hobbylinnasta ja Sanwaa myyvistä liikkeistä. Itselläni on käytössä Futaba 4PKs radio, johon minulla on 3 vastaanotinta, muutoin en olisi kyseisestä radiosta luopunut – koskaan.