Highest RC – Uusi servobrändi testissä

RC rintamalle pöllähtää uusia merkkejä ja brändejä kuin sieniä sateella. Yleensä nämä tulee ja menee laadun ollessa heikkoa. Highest RC on uusi laadukkuudellaan hehkuttava servobrändi. Artikkelissani pyrin selvittämään onko väitetyllä laadukkuudella vastinetta. Highest RC on näin länsimaalaisittain vähintäänkin huvittava tuotemerkki, mutta istuu aasialaiseen ajatteluun (Korkein RC). Servot ovat valmistettu Koreassa.

Uuni tuore Xray:n polttiskrossi XB9, tarvitsi laadukkaat kilpaservot. Harkitsin pitkään uskallanko autooni istuttaa uuden tuntemattoman valmistajan tekeleitä. Saatuani valmistajan tietoja servoista päädyin malleihin DT1100 ja DS1000. Nämä mallit edustavat servoina ns. täyden jännitteen malleja, ts. voit suoraan ohjata Lipo-akkujen 7,4 voltin jännitteellä. Servoparivaljakko on erityisesti suunniteltu juurikin polttiskrossikäyttöön, alla tärkeimmät speksit.

  • Highest HV DT1100 0,09s / 16,80kg @ 7,4V (Paino 70,4g)
  • Highest HV DS1000 0,06s / 11,50 kg @ 7,4V (Paino 68,5g)

Pelkkä tuijotus servojen sähköteknisiin ominaisuuksiin ei riitä servoja valitessa. On myös arvioitava servon mekaanista kestävyyttä. Highest RC ei ole näiden servojen kohdalla tehnyt kompromisseja. Täysalumiininen kuori, täysmetalliset rattaat, tuplakuulalaakerit ja sähköpuolella FET-ohjattu coreless-moottori, long-life potentiometrit. Roppakaupalla hienoja ominaisuuksia!

Asensin ensipainokset rohkeasti krossariini ja suuntasille radalle testiin. Heti ensimmäisillä tankillisilla vakuutuin servojen suorituskyvystä. Kestävyyskin tuli testattua, rikoin kaksi servovartta, toinen näistä oli Xrayn alkuperäinen muovinen ja toinen robitornikin alumiininen (ensipainosservojen mukana ei tullut vielä servojen omaa vartta). Servo ei kuitenkaan näistä tälleistä ottanut nokkiinsa. Päädyinkin löysäämään Xrayn servosaveria, jotta servovarret kestäisivät. Servojen mekaaninen kestävyys lienee siis kohdallaan cool

Servot XB9:n radiolevyssä, servojen kara on futaba-mallinen, 25 hammasta.

Todellinen testi ajettiin Jyrkkälässä pidettävissä kauden ensimmäisissä SM-kisoissa. Servot kestivät täysin moitteetta aamun kosteat kurakelit ja ehtoolla pitkät finaalit. Päivän aikana tuli ajoaikaa yhteensä 2 tuntia ja vartti kilpaa! Sitä ennen noin 6 tuntia treeniä. Vajaan kymmenen tunnin aktiivikäytön jälkeen servojen olemus on kuin uusi. Näillä meriiteillä uskallan suositella servoja jokaiselle laatutietoiselle tarvitsijalle. *****

Highest RC servoja tuo maahan ja myy RC Center.

Highest RC ei ole tehnyt “tarrojakaan” kompromissein, fotoetsattu metallista. Näitä ei viitsi autoon liimata…

Comments are closed.