Team Associated SC10 4×4 FT Upgrade kit

 

FT Upgrade kit for SC10 4×4

Tuossa taannoin Asso julkaisi SC10 4×4 autosta ns. Factory Team version. Tämän jälkeen, aika pian sai FT-osat täydennyssarjana perusmalliin. Tämä tulikin pikaisesti tilattua, setti ei ole hirmu kallis, 60-70 euroa. Linkki Asson sivuille. Linkki RCM:n verkkokauppaan. Hinta tosin selittyy osittain siksi, että osa aidon FT-kit:n osista on jätetty pois. Titaaniset vanttiruuvit, alumiiniruuvit, kevennetyt diffien ulostulot, vakaajasarjat loistivat poissaolollaan, syykin on selvä, ne on saanut erikseen jo aiemmin.

FT Upgrade kit siis pitää sisällää ne todelliset muutososat jotka FT-kitissä julkaistiin. Uusi slipperi, runkojäykkäri ja tätä varten vahvistettu takaiskaritorni, saddle lipo akuille "kotelo" sekä uusi ohjauslevy, jossa ackerman säätö. Lisäksi muutama pikkunippeli osien asentamiseksi. Kuva alla.

Copyright Team Associated
Copyright Team Associated

Päivityspaketti on kuitenkin erittäin järkevä ostos, paketin hinnalla sai tärkeitä päivityksiä, slipperin ja runkojäykistimen tykötarpeineen. Osien asentaminen on periaatteessa helppo homma, mutta siihen kuitenkin tuhraantui aikaa pitkälle toista tuntia, ei siis mikään nips-naps homma.

Eniten aikaa vei takaiskaritornin vaihto, toinen aikaa viepä homma oli lisätä saddlelipojen pitimiä varten reijät pohjalevyyn ja oikealle paikalle. Siihen tarvitsi akkuporakonetta 3mm terällä ja senkkausterää. Toki reijät voi jättää senkkaamatta, mutta sitten pohja ei ole enää "terradynaaminen". Reikien poraamista varten Asso oli ohjeisiin ujuttanut paperisen sapluunan, hyvä niin, koska muutoin olisi harmaita hiuksia raavittu päästä. Sapluunalla oli nopea merkata reikien oikeat paikat. Urakasta ei siis selviä pelkällä ruuvimeisselillä, joten puuhaan on hyvä varata hieman enemmän aikaa. Onneksi koko autoa ei tarvitse räjäyttää kappaleiksi.

Osat toimitetaan "varaosapussissa", ei koreile pahvipakkauksella, ei.

Uusi ohjauslevy on hieman leveämpi, ja ohjauslinkille on kaksi paikkaa

Takaiskaritornia on tukevoitettu sisäkoritolpan kohdalta, syykin on selvä, runkojäykkäri kytketään siihen.

Sisäkorin kannakkeet korvataan jäykkärin kannakkeilla.

Runkojäykkärin virkaa hoitaa hiilikuituputki.

Jäykkäri paikallaan.

Kiinnitys takana.

Kiinnitys edessä.

Ohjelippusessa on mukana poraussapluuna, reikien tekemistä varten.

Poratut reijät tulee senkata alapuolelta. Senkkauksen voi tehdä myös isolla poranterällä VAROVASTI!

Spurgear suoja uusitui myös, uusi slipperi tarvitsee tilaa.

Uusittu slipperi, takapyörille tuplasti "liukupintaa".

Servon johtoa piti jatkaa, toinen tapa olisi hankkia jatkojohto. Tämä on varmempi.

Nopari heitetään uudessa layoutissa toiselle puolelle.

Nämä osat jäivät yli upgrade kit:n asennuksen jälkeen.

Radalla

Kävin seuraavana päivänä, vantaan SC-kisojen alla testaamassa miten FT-lisäys muutti autoa, samalla tuli haettua säätöjä ulkokeleille. Suurin muutos oli rutisevan hihna tuottaman äänen häviäminen, muutoin auton suorituskyky oli vakaampi ja olemus rauhallisempi, silti kaarteiden loppupuolella piti ajaa kuin takavetoa. Hyppyreissä auto oli selkeästi vakaampi, ei kammennut enää minnekkään. Silti kaipaan autoon keskidiffiä, edelleen.

Auto vaivaa edelleen suunnaton peräpaino, eikä käyttämäni LRP X12L moottori auta asiaa yhtään. Edessä lienee siis moottorin uusiminen 540 sarjan moottoriin, jokin nelinapainen siis. Tekin Pro4 193g tai Xerun 3656SD 220g, LRP:n painaessa 240 grammaa. Hobbywing painaa myös aika tavalla joten järkevä vaihtoehto lienee tuo Tekin. Vajaa 50g pudotus peräpäässä toisi varmasti toivotun tuloksen auton toimintaan. Olenkin tätä painojakaumaa kompensoinut lisäämällä 100 grammaa kuparia etupuskurin sisään, silti tahtoo vehje keulia 🙂 Eteenkin nyt tällä uudella slipperillä 😛

SC10 4×4 on ollut käsittämättömän vahva, kerholla on pari muutakin nelkkuassoa ja rikki menee todella harvoin, suosittelen ainakin huolettomista SC-kilsoista haaveileville.

Comments are closed.