Ko Propo EX-1 KIY | Lisäpalikoilla lisää mukavuutta…

Tässä vaiheessa Ko Propo:n radiolla on tullut ajeltua jo useampi kisa, joten on aika summata käyttökokemuksia. Samalla esittelen hankkimani lisäosat, jolla radion mukavuus kasvoi rutkasti lisää. Ensimmäinen raapusteluni radiosta löytyy tästä.

3D Steering unit – 3D ohjauspyörä

3D ratin pakkauksen sisältö ei koreile ylenmäärisellä sisällöllä. Pakkauksesta löytyi 3D st unit, pidempi varvas radion tassuun ja pieni muovilirpake jolla saa ratista otattua "pölykapselin" pois, siis jos haluaa. Samaiset palikat tulivat jo radion mukana, mutta varvas oli pienempi, lyhyempi. Varpaan tehtävänä on tehdä radiosta vakaampi kun se seisoo jalallaan. 3D ratti kun painaa radion painopisteen aika tavalla toiseen laitaan. Itse jätin varpaan asentamatta.

3D ohjauspyörä saapui muutama viikko radion saapumisen jälkeen. Asentelin sen innokkaana heti paikalleen, ja radion säädöt kolminkertaistui kerta heitolla. 3D ohjauspyörän nerokkuus piilee pallonivelessä. Käytännössä ohjauspyörän saa lähes tulkoon mihin asentoon tahansa, mihin se nyt ylipäätään on järkevä laittaa. Lisäksi ratin/trimmivipujen koteloa pystyy hieman kiertämään. Tällä tavalla trimmien nappulat saadaan myös kuljettajalle optimaaliseen asentoon. Pallonivel kiristetään rehellisesti ruuvilla, joten ratti ei pääse vahingossakaan muuttamaan asentoaan ajon aikana. Itselleni tämä 3D ratti on ehkä ollut yksi parhaista ostoksista ikinä, nyt saan radion lähelle kroppaa ja kädet ovat luonnollisessa asennossa. Toki ajaminen onnistuu ilman tätäkin, mutta kyllä sitä oli ikävä kun kokeilin alkuperäistä rattia jälkeenpäin uudelleen.

Large grip – Iso kahvaosa

Toinen hieman alkuperäisen toimituksen mukainen ongelma alue liittyi kahvaosan hoikkuuteen. Se oli itselleni hieman liian hoikka ja radio tuintui luisuvan kädestä nenälleen. Ongelma korjaantuin kun asensin kahvaan paksun kahvaosan, samalla kahvan väri vaihtui mustaan. Kahvaosa paksuuntui tällä aivan tajuttomasti. Ehkäpä jopa itselleni hieman liikaa, mutta oli silti alkuperäistä hoikkaa mallia selkeästi mukavampi. Muutaman käyttökokeilun jälkeen paksussa kahvaosassa piili pieni ongelma, josta selvisin dremelillä. Kahvaosa paksuuntui myös näiden kahvatrimmien kohdalta aika tavalla ja peukaloni ei tahtonyt niihin mukavasti osua, vaan rahnasi kahvan reunaan. Otin dremelin käteen ja hion paksuun kumiin peukalolle sopivan kolon. Nyt kahva istui käteen oikein mukavasti ja kahvatrimmien käpelöinti sujui ilman takerteluja.

Käyttökokemuksia

Nyt kun käyttökokemuksia on kertynyt, niin avataanpa niitäkin hieman. Olen vaihtanut kokemuksia myös muutaman muun KIY-käyttäjän kanssa ja kokemukset ovat olleet lähinnä vain positiivisia. Radio on ollut itselleni lähestulkoon täydellinen, ratin ja liipasimen sai säädettyä mieleisekseen. Kahvatrimminappuloiden käpelöinti ajon aikana on sujuvinta kuin missään radiossa aikaisemmin, olen jopa itse ottanut kierrosaikoja ajon aikana, onnistuu oikein mainiosti. KIY ohjelmistossa tallentuneiden aikojen selauskin onnistuu fiksusti.

Jyväskylän kisoissa radion käytöksessä oli yksi erikoinen nykäisy, epäilin sen ensin johtuneen nostajan taskussa olleesta kännykästä, en kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota. Uudenkaupunkin kisoissa huomasin ratavarikolla auton ohjauksen keskikohdan vaihtuvan, aina kun laittoi virrat päälle. Homma korjaantui kun kalibroi ohjauspyörän uudelleen. Tällöin toki meni ohjausbalanssi pieleen (ts. EPAt). Ukissa ohjaus muuttui vielä pari kertaa ajon aikanakin, välillä jopa niin paljon, että ohjaus ei kääntynyt juuri toiseen suuntaan ollenkaan. Tässä kohtaa vaihdoin 3D ohjauspyörän radion mukana tulleeseen, jolla en ollut samaista ongelmaa vielä todistanut. Häiriö kuitenkin toistui, joten ongelma ei ollut ohjauspyörässä, eikä kalibroinnissa. Sitten vaihdettiin servoja ja vastareita, ongelma oli edelleen läsnä. Tiedustelin muutamilta muilta KIY käyttäjiltä mahdollisista kohdatuista ongelmista, mutta ilman tulosta. Soitto RCM:ään ja kyselyt päälle japaniin. Pienien tarkistuskyselyiden jälkeen vaihdettiin radion keskusyksikkö, tämän jälkeen vikaa ei ole ilmaantunut. Keskusyksikössä oli ilmeisesti pieni piilevä vika, jota oli vaikea havaita. Näin jälkeenpäin muistelleen radio taisi tehdä samaa myös Ylistarossa, pari kertaa. Vika ei onneksi ollut niin paha kuin aikoinaan Futaban vastareissa, jotka sammuivat tietyn lämpötilan saavutettuaan. Näytön "lasi", muovi naarmuuntuu aika herkästi, suosittelen hakemaan kännykkäkaupasta apua suojaukseen, suojakalvoja saa muutamalla eurolla. Voisikohan tuon tehdä ihan oikeasta lasista?

RCM hoiti häiriötapauksen äärimmäisen sujuvasti ja itselleni ei ajotaukoa syntyny ollenkaan. Sain uuden keskusyksikön vantaan M8 karkeloissa, jossa suoritin vaihdon. Valtavat kiitokset RCM:n suuntaan!

Radioni on saanut myös paljon huomiota radalla ja kisoissa, todella moni haluaa sitä pidellä ja kokeilla. Yleisin huomio on tuo korkeahko painopiste, mutta usko pois, siihen tottuu. Onhan tuo radio näillä lisäpalikoilla melkoinen laitos, mutta se istuu käteen vaikka olisi kädessä yksi nivel normaalia vähemmän. Näillä kokemuksilla uskalla radiota suositella kaikille vähänkin enemmän harrastuksessa ehtineelle kuljettajalle.

PS: Ruotsin yksi kovimmista krossikuskeista ajaa KIY:llä, eikä mene huonosti…

Tästä RCM:n kauppaan