Kisaraportti: SC Summer Cup III, Turku 28.7.2012

Kerhomme sai kunniakseen järjestää kolmannen osakilpailun SC-autojen kesäsarjassa, minut oli pyydetty pyöräyttämään kilpailupäivä läpi. Muut järjestelyt hoituivat suurimmaksi osaksi muiden kerholaisten toimesta. Niistä suurimpana, radan muokkaaminen SC-autoille mukavaksi. Päätin itsekin ajaa nelkuissa, mutta tuloksellisesti odotus ei ollut kovin korkealle nostettu.

"Kisatoimisto", oikealla ajanotto, vasemmalla mekkaustila. Huomaa paikallisen taiteilijayhdistyksen teokset laseissa…

Näkymä "toimistosta"

Kilpurini oli täysin vantaan ekan SC-kisan jäljiltä, joten pieni tutkailu ennen Jyrkkälän koitosta lieni paikallaan. Näky oli uskomaton, miten auto voi olla noin ruosteessa? En ollut moista todistanut ikinä ennen, edes minkään kurakisan jälkeen. Sehän tarkoitti suomeksi sitä, että auto meni täysihuoltoon, pintapuolinen raapiminen ei tulisi kyseeseen. Harkitsin koko osallistumista, niin paljon oli töitä auton kanssa. Sai auton kuitenkin kasaan, ja kävin edellisenä ehtoona vähän testaamassa, ei toiminut, moottori pätki ja voima oli kateissa, eikä se auton alustakaan toiminut.

HL:stä uusi sensori moottoriin ja akkupakettien vaihto saddleistä takaisin pötköihin. Ehtoolla poltin vielä yhden nakit asvaltilla nahkoille, joten nyt kaikki toimi ok.

Jyrkkälän hyppyrimuutokset olivat onnistuneet!

"Kehuja" saanut woobs osuuskin oli muokattu ajettavaksi. Nyt ei ole myöskään vaarapaikkoja lyhennetyllä radalla.

Kisa-aamuna pääpaino oli kisan läpiviemisessä ja toisenarvoisena oli ajamiseni, joka kyllä ajossa näkyi. Turhautumista toisen perään, auto oli kiikkerä ajaa, ei sillä voinut oikein kunnolla ”työntää”. Rikukin asiasta minulle vinoili finaalikierrosten aikana, jossa sitten keräilin itseni ja sain kelvollisen tuloksen ajettua B-finaalissa. A-finaaliin olisi ollut mahdollisuus vikassa alkuerässä, mutta torsteilin sen kympillä, ja jäin taistelemaan B-finaalin mitalisijoista. Lopputulos oikeutti toisen sijan B-finaalissa, ja kokonaiskisassa 12.

Päivä kulminoitui epäkelvolliseen iskarisetuppiin, en saanut autoa isoissa hypyissä toimimaan kelvollisesti. Auto sinkoutui ilmaan aina vähän erilailla, ja alastuloissa alkoi murheet. Ongelma oli suurimmaksi osaksi liian suuressa tilannenopeudessa, tosin eipä tuo Asson nelkku ole lähtökohtaisesti se helpoin SC-auto, mutta ylivoimaisesti kestävin! Ei taaskaan mitään rikki, vaikka vedinä sellaisia pommeja että…

Tuupeissa vahvin oli jälleen Riku Tolonen, toinen Jarkko Hyvärinen ja kolmas uudella assollaan Miro Simonen. Paras TUAlainen tuupeissa oli Esa Tammelin, ollen kahdeksas.

Nelkkujen voiton otti  Tomi Salonen, toinen Tom Thusberg ja kolmas Mikko Pyhältö. M8-kuskit veivät siis isoimmat pytyt. Pyhältö voittojakolmikosta ainut, joka ajaa SC:tä pääluokkana kesällä. TUAlaiset olivat kyllä tylyjä isäntiä, 7 ekaa sijaa meni kotiseuralle. Kotikenttäetu tuli käytettyä isolla kädellä. Päivän onnistuja oli Tero Piipponen, ensimmäinen A-finaalipaikka kotikisoissa, hyvä hyvä!

Turussa kisailtiin nelkuissa 24 kuskin ja tuupeissa 13 kuskin voimin. Kiitos kaikille paikalle tulleille, aurinkoinen ja melkeinpä helteinen päivä helli pienoisautoilijoita. Kesän ainut sateeton päivä!

Tommin ottamia kuvia -> http://thompsoni.1g.fi/kuvat/RC/SCsummercup2012/Turku/

TRFT:n huippuhieno fiilistelyvideo kisoista